Az én reformációm címmel telefonos kisfilm-pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság

Budapest – A reformáció 500 éves jubileuma alkalmából a Reformáció Emlékbizottság kisfilm-pályázatot hirdet, amelyben arra buzdítják a jelentkezőket, hogy mobiltelefonjuk segítségével mutassák be reformációval kapcsolatos személyes meggyőződésüket, kreatív filmes ötleteiket. A nyertes pályázók értékes díjazásban részesülnek. Forrás: Reformáció Emlékbizottság

Az én reformációm című telefonos kisfilm-pályázat – amelyre kortól és iskolai végzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet – azt tűzte ki céljául, hogy a résztvevők kreativitásukat segítségül híva rövid (max. 3 perces) mobiltelefonnal, illetve digitális fényképezőgéppel készített kisfilmeken keresztül mutassák be, hogy számukra milyen személyes érzések, élmények és meggyőződések kapcsolódnak a reformációhoz mindennapjaikban.

A pályázatra két kategóriában lehet nevezni: a Reformáció klip egy könnyedebb, elsősorban hangulatok, érzések átadására fókuszáló filmes műfaj, az Útifilm, vagy Road movie-ban pedig az alkotó elutazik a reformáció egyik emlékhelyére és az úton szerzett tapasztalatait, érzéseit adja át a filmen keresztül.

„A kisfilm-pályázat egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a reformációt minél kreatívabb formában, a pályázók egyéni meggyőződésein keresztül mutassuk be, közelebb hozva így az embereket a reformáció üzenetéhez, a megújulás lendületéhez – mondta dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa, majd hozzátette: – a bizottság szeretné, ha a számos kulturális, tudományos és oktatási esemény mellett a kreatív pályázatokon keresztül is minél többen be tudnának kapcsolódni az emlékév programjaiba.”

A nyeremények kategóriánként a következők: mindkét nyertes 100 ezer–100 ezer Ft-ot, a második helyezettek kategóriánként 30 ezer–30 ezer Ft-ot, a harmadik helyezettek pedig 20 ezer–20 ezer Ft-ot kapnak. A pénzdíjazáson felül pedig minden helyezett filmjét bemutatják a bizottság web- és Facebook oldalán, illetve a releváns szakmai médiumokban.

A beérkezett pályamunkákat 4 fős szakmai zsűri értékeli:
Pozsgai Zsolt, filmrendező,
Csizmazia Gábor, filmkritikus
Hirsch Tibor, az ELTE Filmtudományi Tanszék docense
Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa

A filmeket a palyazat@reformacio2017.hu e-mail címre várják 2017.07.14-ig.

Pályázati felhívás: http://reformacio2017.hu/kisfilm-palyazat/

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek