Filmek, amelyeket áthat a megújulás lendülete

Budapest – A reformáció 500 éves évfordulója alkalmából a Reformáció Emlékbizottság kulturális programokkal és pályázatokkal hívja fel a figyelmet arra, miként fedezthetjük fel a reformáció értékeit a mában. Legújabb kisfilm-pályázatuk célja, hogy a résztvevők bemutassák: mindennapjaikban milyen személyes érzések, élmények és meggyőződések kapcsolódnak a témához. Forrás: Reformáció Emlékbizottság

„A kisfilm-pályázat nagyon jó lehetőség arra, hogy a reformációt minél kreatívabb formában, a pályázók egyéni meggyőződésein keresztül mutassuk be, közelebb hozva így az embereket a reformáció üzenetéhez, a megújulás lendületéhez” – mondta dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa, majd hozzátette: „A bizottság szeretné, ha a számos kulturális, tudományos és oktatási esemény mellett a kreatív pályázatokon keresztül is minél többen be tudnának kapcsolódni az emlékév programjaiba.”

Az én reformációm című telefonos kisfilm-pályázaton – amelyre kortól és iskolai végzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet – a pályázók a reformációval kapcsolatos személyes meggyőződéseiket rövid, (max. 3 perces) mobiltelefonnal, illetve digitális fényképezőgéppel készített kisfilmeken keresztül mutathatják be. 

A pályázatra két kategóriában lehet nevezni: a Reformáció klip egy könnyedebb, elsősorban hangulatok, érzések átadására fókuszáló filmes műfaj, az Útifilm vagy Road movie-ban pedig az alkotó elutazik a reformáció egyik emlékhelyére és az úton szerzett tapasztalatait, érzéseit adja át a filmen keresztül. 

A filmeket a palyazat@reformacio2017.hu email címre 2017. 07. 14-ig kell beküldeni. 

Pályázati felhívás: http://reformacio2017.hu/kisfilm-palyazat/

További információ: http://www.reformacio2017.hu/


Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek