Lutheránus környezettudatosság – Fákat ültettek Pápán

Pápa – Ha tudnám, hogy holnap vége lesz a világnak, még ma elültetnék egy almafácskát – ez a Luther-idézet a mottója a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület által szervezett faültetési kezdeményezésnek. Forrás: veol.hu, szöveg: Laskovics Márió

Faültetési programot szervez a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület a reformáció 500. évfordulója alkalmából. A Veszprémi Evangélikus Egyházmegyébe április 11-én, kedden érkeztek meg azok az öt esztendős facsemeték az alsótekeresi faiskolából, amiket az egyházkerület adományozott a jeles jubileum keretében rendezendő ünnepségekre.

Előzetes elültetésre az egyházmegye tizenkilenc lelkésze vehetett át egy-egy mezei juhart. A kezdeményezés mottója egy Luther Márton-idézet: Ha tudnám, hogy holnap vége lesz a világnak, még ma elültetnék egy almafácskát – tájékoztatott Polgárdi Sándor, az egyházmegye esperese.

„Tekintettel arra, hogy egy almafának a maximális élettartama negyven év, a kerület vezetése úgy döntött, hogy inkább egy mezei juhart ajándékoz minden egyházközségnek, lelkészi állásonként. A csemetéket még húsvét előtt elszállították. Pápán például majd október 28-án adjuk át jelképesen, de már előtte földbe kerül” – mondta el a pápai lelkész.

 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek