Október 31-ig szögezzük ki „újra” a 95 tételt 500 templom kapujára

— Felvéve: ,

Ötszáz évvel ezelőtt a Keresztény Egyház a megújulás útjára lépett. Az első lépések a wittenbergi vártemplom kapujára kiszegezett 95 tétel kalapácsütéseivel kezdődtek. Ennek szeretnénk emléket állítani úgy, hogy 500 óra alatt kiszögezzük 500 templom kapujára a 95 tételt. Forrás: ReforMaraton 500 / Bardócz Csaba

A ReforMaraton 500 esemény sorozatba bárki bekapcsolódhat, bárhonnan a Kárpát-medencéből, bevonva ezzel a saját közössége, gyülekezete tagjait.

A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából újra elhozzuk a Kárpát-medencébe az ötszáz évvel ezelőtt a wittenbergi vártemplom kapujára kiszögezett 95 tételt, és október 31-ig ötszáz protestáns templom falára, kapujára kiszegezzük vagy felragasztjuk.

A templomokhoz gyalogosan, szaladva érkezünk meg. Minden állomáshely előtt a helybeliek csatlakozhatnak, és együtt szaladhatnak a 95 tételt magával hozó csapattal. Azoknak, akik csatlakozni kívánnak, vállalniuk kell, hogy legalább ötszáz lépést megtesznek a rendezvény keretein belül. Az esemény az X. Y. és különösen kiemelten a Z. generációnak (ők a REFO 550-kor is emlékezni fognak rá) szól. A rendezvény által egy olyan eseményt szeretnénk megvalósítani, ami fiatalos, a klasszikus megemlékező eseményektől eltér, ugyanakkor lehetőséget kínál minden érdeklődő számára ahhoz, hogy bárhol éljen a Kárpát-medencében, csatlakozhasson, része lehessen a történéseknek. A hajdani „kalapácsütések” egy mozgalmat generáltak. Bízunk abban, hogy ezzel az akcióval nekünk is sikerül egy olyan mozgalmat elindítanunk, amihez sokan csatlakozhatnak. Az előzetes felmérések azt bizonyítják, hogy az egész Kárpát-medencében van érdeklődés az akció iránt.

Ami az útvonalat illeti: Wittenberg és Bereck (a legkeletebbi magyar területen lévő protestáns egyházközség itt van) között azokat a településeket érintjük, ahol előzetes egyeztetés alapján szívesen fogadnak bennünket és vállalják, hogy a 95 tételt tartalmazó hirdetményt legalább október 31-ig látható helyre kifüggesztik.

Időpont: október elején Wittenbergből indul a túra és természetesen 500 órán (21 napon) át tart.

Az előszervezés időszakában folyamatosan egyeztetünk a helyszínekkel és a bejelentkezéshez igazítjuk az útvonalat. Amikor az 500 órás időkeret betelt, akkor az útvonalon már nem módosítunk. A már kialakult útvonalon viszont szívesen várunk minden csatlakozót, minden küldöttséget.

Várhatóan a következő területeket érinti az esemény, a következő sorrendben: Őrvidék, Nyugat-Magyarország, Muravidék, Drávaköz, Délvidék, Közép-Magyarország, Felvidék, Kárpátalja, Kelet-Magyarország, Partium, Erdély, Székelyföld.A rendezvény egyedisége abban rejlik, hogy az összes magyar nyelvterületet érinteni fogjuk, és bárki csatlakozhat hozzá. Célunk az, hogy az ötszáz éve megreformált egyház az elkövetkezendő ötszáz évben is az evangélium útján maradjon.

 Az eseményre bejelentkezni IDE kattintva lehetséges.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek