Rangos nemzetközi díjakat kapott az Evangélikus Országos Múzeum

Uhersky Brod (Magyarfalva, Csehország) – Három díjat adományozott az Evangélikus Országos Múzeumnak idei gyűlésén az International Counsil of Museums (ICOM) múzeumi filmekkel és digitális alkalmazásokkal foglalkozó szakbizottsága. Forrás: Evangélikus Információs Szolgálat

A múzeumokat és közgyűjteményeket tömörítő nemzetközi szakmai szervezet múzeumi filmekkel és digitális alkalmazásokkal foglalkozó bizottsága ezüst éremmel tüntette ki a Deák téren található, Evangélikus Országos Múzeum állandó kiállításán látható, virtuális templomot bemutató alkalmazást. A múzeum egyéb digitális tartalmait különdíjjal jutalmazták, s mindezeken túl a az evangélikus múzeumnak ítélték az ICOM szakbizottságának idei fődíját is.

Dr. Harmati Béla László, a múzeum vezetője a díjak átvételekor elmondta, hogy összesen 10 országból, 34 pályázat érkezett a megmérettetésre, ahol a legjobb új múzeumi prezentációs megoldásokat és innovatív digitális tartalmakat értékelték. Mások mellett olyan jelentős intézmények is pályáztak idén, mint a moszkvai Tretyakov Képtár, illetve a Brazil Nemzeti Bank gyűjteménye.

A rangos nemzetközi mezőnyben egyébként a magyarok általában jól szerepeltek, ugyanis díjat nyert még a Magyarországi Református Egyház Bibliamúzeuma, a Csornai Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum sárospataki Rákóczi Múzeuma is.

További információk:

http://www.evangelikus.hu/eom-dijak-2017

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek