Reformációi flashmob Veszprémben

Veszprém – Az Erős vár a mi Istenünk című ismert Luther-ének, „az evangélikusok himnusza” hangzott el a veszprémi Óváros téren. Forrás: Pannon Lapok, Szöveg: Balla Emőke, fotó: Penovác Károly

Láthatóan evangélikus. A Magyarországi Evangélikus Egyház szeretné bemutatni a gyülekezeteiben és közösségeiben folyó értékközvetítő munkát. Így tett a veszprémi evangélikus gyülekezet is, amikor a reformáció 500. évében villámcsődületet szervezett a városközpontban.

A gyülekezet tagjait hívták, hogy mutassák meg magukat, azt, hogy létezik evangélikus közösség, énekeljék el az Erős vár a mi Istenünk című Luther-éneket. Hozzájuk csatlakoztak Veszprém város vegyes karának és a Gizella női karnak a tagjai, valamint a Gárdonyi Zoltán ifjúsági kamarazenekar, Demel Eszter vezetésével.

A flashmob ötletgazdája és megvalósítója Krámer György, a Pannon Várszínház koreográfusa, aki pontosan megtervezte a rövid előadást. Az ének első versszakát Farsang Máté kezdte egy asztalra felpattanva, hozzá kapcsolódott Trócsányi Gergő, a Hollywoodoo együttes énekese, az ÉsTe formáció egyik kiötlője, majd a Gárdonyi zenekar folytatta. Az ének második versszakát a hölgyek, a harmadikat a férfiak énekelték, a negyediket együtt zengte mindenki: „Mienk a menny örökre!” Az Óváros téri rozé, rizling és dzsessz napok résztvevői meglepetéssel fogadták az egyedülálló produkciót.

A villámcsődületen az Erős vár a mi Istenünk című korál négy versszaka hangzott el, amit itt tud megtekinteni egy képgalériával együtt:

http://www.evangelikus.hu/170717-flashmob

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek